Du är fantastisk

bantningshysteri

Jag ville bara slinka in här och dra upp ett ämne som jag tycker är viktigt! Det här med skönhets ideal och tjejers självförtroende vad gäller utseende och vikt… Det finns så otroligt många tjejer i världen som vill bli smalare, men det finns också dom som är smala naturligt och knappt kan gå upp i vikt fast dem kämpar… och jag tror att det kan vara minst lika jobbigt det med att vara för smal och tanig. Men att gå ner i vikt ska inte betyda bantning och svält när man är i tonåren, inte senare heller för den delen, det är verkligen inte sunt… Sen är det en sak att äta nyttigt och kanske skippa massa godis, men att träna hjälper också till, då bygger du även muskler och du kan äta utan att svälta.

Man vill ju vara medel, man vill vara lagom, men vad är då lagom? Ja det får man bestämma själv tycker jag, men att banta och hålla på tills man ser revbenen det är inte hälsosamt och absolut inte fint. Det tror jag inte någon tycker? Man vill se sund ut och inte som ett skelett så det gäller att hitta balans… Du är fin precis som du är och bör inte ha några komplex för att du tycker att du ser annorlunda ut, alla är olika, alla är unika och det är precis som det ska vara! Men det är klart att alla har komplex då och då, det har väll jag med men man får inte låta det gå över styr.

Jessica Simpson har varit med som ”programledare” i ett program på MTV som heter The price of beauty, har själv inte sett programmet men har hört talas om det och sett några små klipp. Hon åker runt i världen med ett par andra och ser vad det finns för andra skönhets ideal än ”Size Zero”… Hon hade vart nånstans där det var vackert när kvinnorna var tjocka, så innan bröllop fick kvinnan gå på diet som bestod av bara grädde för att hon skulle bli extra rund inför bröllopet! Visst är det sjukt? Men tänk så olika det det kan vara. Nånstans i asien använde de en kräm till ansiktet för att bli blekare som ledde till att många fick utslag och blev sjuka, så tänk vad mycket vissa offrar för att nå upp till sjuka ideal när man borde vara tacksam som man är?

Hon träffade också en modell som blivit tillsagd att gå ner i vikt, vilket ledde till en ätstörningssjukdom – Anorexia. Det gick så långt att hon vägde bara 32kg ett tag och hon var ändå vuxen då och antagligen i modellängd (runt 170 eller längre). Trots att hon nu är på bättringsvägen så såg jag ett klipp på henne och hon var fortfarande jättesmal och var bara skinn och ben, hon såg verkligen sjuk ut…

Med detta ville jag bara säga att tänk er för på vad ni gör för att ändra på er själva, det kanske inte är värt det, blir man verkligen gladare och nöjdare med sig själv för att man går ner ett par kilo? Vill också påminna er om att inte kritisera andra för hur de ser ut bara för att de inte är som dig, det kan vara lika jobbigt att höra att man är för smal som att höra att man är för tjock.

femdomcc.org