Dina kläder visar vem du är

Kläderna gör mannen, brukar man säga. Och visst ligger det något i det. Med kläder och mode både uttrycker vi och skapar oss själva. Hur då? Kläderna kan visa vilka vi är. Vad jobbar du med? Är du en upptagen tjänsteman eller en hipp konstnär? Det måste synas i kläderna. Är du utåtriktad eller lågmäld? Även detta måste kläderna visa. Ditt personliga uttryck blir så mycket starkare om utsida och insida stämmer överens. På samma sätt kan kläderna hjälpa oss bli de vi vill vara. Det hjälper inte att vara sprallig och ha glimten i ögat om dina klädval inte speglar det. Eller vänd på alltihop och skapa en intressant och oväntad spänning mellan kläderna och dig! Allt är tillåtet, bara man är medveten om att man måste välja. Uppknäppt skjorta eller knäppt hela vägen upp? Det gör stor skillnad. Gråskala eller alla regnbågens färger? Ingen kan förneka att kläderna ger oss ett första intryck av mannen. Så vem är du egentligen? Eller vem vill du vara? Häng med! Tona ner! Lyft fram! Låt kläderna visa dig från din bästa sida.

Vad ska dina kläder göra i sommar?

En annan sak att tänka på är naturligtvis var och när du ska använda kläderna. Nu är sommaren här med allt vad det innebär av tufft jobb i stan, svettiga dagar på kontoret, utflykter, lata dagar på landet, resor, segling, utekvällar och romantik. På jobbet måste du kanske vara målinriktad och bestämd, det blir kostym och slips med snygga svarta läderskor. Men sommaren inbjuder även till att vara mer casual. Linne är sommarens material, det liksom utstrålar ledighet och coolness. En snygg linnekavaj, chinos, uppknäppt skjorta och – kanske kan du hoppa över strumporna? För utflykterna och landet behöver vi kanske lite tyngre grejer. Jeans, en rejäl skjorta att kavla upp ärmarna på och lite grövre, bekvämare skor. Här gäller det att klara allt ifrån renoveringen av stugan till den överraskande regnskuren på utflykten.

Rätt detaljer från topp till tå. Accessoarerna som ger det lilla extra.

Oavsett vem du är, vem du vill vara eller vad du ska göra i dina kläder, så kan uppmärksamhet på detaljerna ge det där lilla extra som visar att du har koll och är med i modet. Tänk på alla möjligheter att lägga till en extra dimension med hjälp av accessoarerna och de små plaggen. Vi börjar nerifrån: strumporna ger en första möjlighet att bryta av och överraska. Färgglada strumpor balanserar upp en seriös kostym. Urvalet av slipsar är oändligt, och alla säger de något om dig. Behöver du stadgan av ett bälte eller klarar du dig utan? Näsduken i bröstfickan övertygar om att du är en gentleman. Några scarfar och halsdukar att byta med ger fler användningsområden åt kavajen och jackan. Tröjan eller skjortan får sin fulländning om du bär dem tillsammans med en snygg klocka. Och du klarar knappast sommaren utan ett par häftiga solglasögon. Kompromissa inte, välj detaljerna med omsorg och hitta det som ger pricken över i!

femdomcc.org