Återkommande trender och kläder

Just mode och trender är något som är väldigt återkommande. Väldigt många av de trender som kommer årligen har funnits förr men kommer nu tillbaka i ny tappning. Några omtyckta årtionden som vi sett många gånger inom mode är 50-, 60-, 70-, 80- och 90-talet. Några särskilda stilar som varit omåttligt populära första gången de kom och som fortfarande är älskade världen över, är hippiestilen, den futuristiska stilen som kom under 80- och 90-talet och även mycket från 60-talet. Det är inte bara kläder som är återkommande, även accessoarer som solglasögon, bälten, väskor och sminkningar är återkommande i de olika årtalen. På våren och sommaren har det sedan några år tillbaka varit väldigt trendigt med hippiestilen. Fransiga väskor, aztekmönstrat och naturliga lockar syns under de varma månaderna. Även 90-talets magtröjor, galna frisyrer, choker-halsband och läppglans är återkommande trender vi ser årligen.

Inom inredning går trenden hand i hand med modetrenderna, nu går många ifrån ljusa inredningar med vitt och grått till att börja använda mer färger igen. Framförallt används mycket färger i inredningsdetaljer som gardiner, kuddar och vaser men färgglada mattor är också modernt idag om man kollar på vad som säljs bäst i mattbutikerna.

Blanda olika trender och skapa en helt egen

Eftersom trender kommer och går kan det ibland verka jobbigt att hänga med i svängarna. Försök istället satsa på din egen stil och trend. För att hitta något du trivs med och som ändå är moderätt, kan du enkelt miss-matcha och blanda olika stilar som du själv vill. Du kan till exempel kombinera ett par utsvängda och hippie-inspirerade jeans med en proper skjorta och en snygg messenger bag i läder. På så sätt har du skapat en casual men ändå proper stil med flera inslag. Det blir även snyggt att blanda 70-tals smink som tjocka kajaler och lösögonfransar med 90-talskläder, exempelvis psykedeliska mönster på magtröjan och höga jeansshorts. Om du redan har mycket kläder kan du använda dessa och istället satsa på att köpa nya accessoarer som då kan bidra till en ny stil. Återkommande accessoarer som är trendiga är hattar med brett brätte, stora solglasögon och guldfärgade smycken med kedjedetaljer. Ofta kan du hitta bra fynd hemma i din egen garderob som du inte använt på ett tag. En tråkig gammal tröja kan bli som ny om den matchas med rätt tillbehör.

Återkommande färger inom mode

Förutom accessoarer och kläder är även färger återkommande varje år. På hösten och vintern är dagarna mycket mörkare och solen lyser inte lika länge. Detta gör att vi matchar våra kläder med årstiderna. På höst och vinter klär vi oss gärna i svarta, gråa eller andra dova färger och tänker även lager på lager. Koftor, boots, svarta jeans och stora halsdukar är återkommande. Medan tvärtom på sommaren då solen nästan aldrig går ner, världen är grön och ljus och dagarna är varmare. Då klär vi oss istället i ljusa kläder, gärna vitt och andra glada färger som matchar naturen. Pastellfärger är omåttligt populärt och är en återkommande trend på sommarhalvåret. Även skor är återkommande, till exempel espadrillos, ballerinaskor och höga stövlar. Många trender har blivit återkommande som en blandning. Idag kan du hitta plagg som polotröjor, magtröjor, utsvängda jeans och moonboots i samma butik. Olika trender och stilar har blivit mycket mer accepterande idag än vad de var för längesedan och det både inom kläder och inredning. Detta gör att det också är okej att blanda olika årtionden med varandra och på så sätt skapa en alldeles unik och egen stil.

femdomcc.org