Använd rätt kläder för rätt tillfälle

Kläder har sedan många hundra år tillbaka haft en stor innebörd på hur vi uppfattas i samhället. Beroende på vad du vill utstråla och hur du vill uppfattas, finns det kläder och trender för alla tillfällen. Ett tillfälle som kan vara lite svårare är jobbet. På jobbet vill man oftast klä sig lite mer propert och stiligt men ändå bekvämt. Givetvis varierar detta beroende på var någonstans man jobbar. På ett kontor kan det exempelvis vara bra att klä sig i kläder som utstrålar respekt och position. En kavaj och skjorta för en man och kanske en snygg kjol eller ett par jeans för en dam. Man får välja precis hur man vill men för en mer respektabel och respektingivande klädstil är kavajen, ett par fina skor och smakfulla accessoarer bra tips.

Klä dig modernt och trendigt på jobbet

Det kanske låter tråkigt att klä sig i kostym på jobbet, men detta är helt fel. Du behöver naturligtvis inte ha en svart kostym med vit skjorta på din arbetsplats. Det finns många kläder som passar bra för ett jobbrelaterat tillfälle. Du kan till exempel ha på dig ett par slitna jeans, en vit skjorta, en snygg väst och ett par moderiktiga skinnskor. Då skapar du snabbt en trendig och ungdomlig stil samtidigt som den passar för mer strikta tillfällen. Även ett par tighta jeans, en figursydd skjorta, stora smycken och en hatt med brett brätte kan vara passande. Kläder för ett striktare tillfälle kan du köpa hos många affärer. Du kan satsa på enklare basplagg såsom skjortor, chinos och kjolar och sedan piffa upp outfiten med olika accessoarer, väskor och håruppsättningar. Ett tips är att ha med dig en scarf eller liknande till jobbet. För det första ser det snyggt ut och blir som en extra färgklick och för det andra är det skönt att dra scarfen eller sjalen runt sig om det är kallt på kontoret.

Klä dig bekvämt för alla tillfällen

Trots att snygga och stiliga kläder är viktigt på en strikt arbetsplats är det även viktigt att kläderna sitter bekvämt. Det är inte bra att ha på sig superhöga klackar, för tighta byxor och stela och obekväma kavajer en hel dag på jobbet. Som tur är finns det många bekväma kläder och material som följer mode och som passar för alla tillfällen. Istället för väldigt åtsittande och tighta jeans kan du köpa så kallade jeggings. Dessa ser ut som jeans men är tillverkade i ett stretchigt och mjukt material. Även skjortor går att köpa i många material, både elastiska och mer stela och även i bomull. Idag är det väldigt accepterat att ha på sig sneakers och andra snygga lågskor. Högklackat är absolut inget måste utan det blir lika snyggt att kombinera din jobboutfit tillsammans med ett par vita converse eller ett par sneakers. Något av det viktigaste på just en mer proper arbetsplats eller för ett strikt tillfälle, är att klä sig med hela och rena kläder. Detsamma gäller även för håret. Ha tvättat och borstat hår (om du har långt hår).

femdomcc.org