5 spartips för sommarshoppingen

Fem enkla spartips för sommarshoppingen

Sommar, sol och semester är många gånger den tid på året då vi är lite extra frikostiga med det kapital som vi har. Dels kan det bero på att vi unnar oss saker när vi känner oss piggare och gladare, men också för att våra semestrar också ger oss mer tid till att spendera. Det kan ha den något oönskade konsekvensen att det går åt mer pengar under sommarmånaderna än årets övriga månader, men det behöver inte vara så om man vet var man ska leta efter de billigare alternativen – utan att för den delen tumma på känslan av sommaren. Vi ger er de fem bästa tipsen på hur ni sparar pengar under sommaren!

1. Leta efter rabatter och rabattkoder

Sommarreor är ett vedertaget begrepp hos de allra flesta större företagen där de säljer sina produkter till betydligt billigare priser. Reor är dock inte det enda som man kan använda sig av som privatperson för att komma billigare undan med vissa saker, oavsett om det handlar om att resa utomlands eller att köpa den där grillen som man alltid velat ha. Att ständigt ha örat mot rälsen och leta efter rabatter är en väldigt bra idé, och speciellt om man gör det på nätet. Där finns det mängder av möjligheter att hitta bra rabatter och många av dessa rabatter är också låsta till rabattkoder – dessa hittar du också enkelt via nätet. Du kan exempelvis få upp till 80% rabatt på kläder med flera rabattkoder hos Rabatterat.se, eller fri frakt och nykundserbjudanden.

2. Kolla på second hand

Bara för att något är använt så behöver det inte betyda att det är dåligt. Det finns mängder av olika second hand-butiker i praktiskt taget alla svenska städer som säljer allt från riktigt gamla prylar till fjolårets modeller. Second hand-butiker är med andra ord guldgruvor för dig som är ute efter det som är lite billigare, samtidigt som det också är tämligen unikt. Att köpa från någon av dessa butiker är med andra ord ett lätt sätt att spara pengar, samtidigt som du får dig en produktresa genom historien, där gammalt säljs tillsammans med nytt.

3. Besök loppisar

Det går knappast en sommar utan att du minst en gång i veckan ser skyltat om loppisar eller kanske sett något evenemang på Facebook om en större kommande loppis. Loppisar är riktigt bra för dig som vill spara pengar, för här kan det många gånger handla om människor som befinner sig i nästan precis samma situation som du gör i livet, men som av någon anledning inte har behov av en viss del – just den delen som du har saknat. Det kan vara allt från grillar och gräsklippare till barnkläder och fordon, men gemensamt för alla produkterna är att de säljs med målet att säljaren vill bli av med dem, så lägre priser är att räkna med. Det går med andra ord att göra riktigt bra fynd på loppisar runt om i Sverige!

4. Byt kläder med kompisar

Ett sätt att vara riktigt ekonomisk på, och fortfarande få till en bra förändring och förnyelse, är att man byter saker med varandra – speciellt kläder. Är man ett nära kompisgäng, som har lika storlekar på kläder och skor, så är det en väldigt bra idé att emellanåt byta kläder med varandra. Detta är ju något som givetvis kräver att man är öppen för idén, men ju fler man kan blanda in i leken desto bättre. Det gör att man kan få ”nya” saker att ha på sig väldigt ofta och så länge att alla är med på att ta hand om grejerna så finns det inga nackdelar – dessutom sparar ni pengar då ni slipper köpa nytt. Kanske kan ni till och med köpa kläder tillsammans nya som ni växlar med att använda?

5. Köp- och säljsidor på nätet

Om du är medlem av sociala medier, och kanske framför allt Facebook, så vet du också att det finns väldigt många människor som har saker att sälja eller till och med vill ge bort. Det finns också hemsidor som är helt vigda till detta, som Blocket och Tradera, där människor får en enkel och smidig lösning när de vill bli av med olika saker, saker som kanske är för fina för att ge bort eller slänga men som ändå inte har något värde kvar för ägaren. På dessa sidor finns det gott om olika guldkorn så är du ute efter något nytt som du alltid drömt om – kolla alltid dessa sidor först så kanske du kommer att hitta ett riktigt fint exemplar som kostar en bråkdel av det pris som du skulle vara tvungen att lägga om du skulle köpa det nytt!

femdomcc.org